Wednesday, March 10, 2010

RENUNGAN BERSAMA......

‘If Allah answer your prayer, Allah increasing your faith,if Allah delays them, Allah increasing your patience, if Allah doesn’t answer, Allah has better plans for you in the future….
‘Sometimes Allah breaks our spirit to save our soul. Allah breaks our heart to make us whole. Allah send us failure to make us humble. Allah send us illness so we can take care of ourselves. Sometimes Allah takes away everything from us so we can learn the value of everything that Allah has been given us…remember Allah is great!..’

Sunday, March 7, 2010

KEMBALI LAGI..^^

Assalamualaikum w.b.t. saku ucapkan kepada pembaca blog ku ini. setinggi-tinggi syukur ku panjatkan kepada Rabbul 'Izzati kerana dengan izin-Nya aku masih bisa menghirup oksigen di dunia-Nya ini. Tidak lupa, selawat dan salam buat Junjungan besar kita umat Islam, Nabi Muhammad s.a.w., keluarga baginda, para sahabat baginda serta pejuang-pejuang Islam terdahulu dan yang sekarang yang telah berhempas pulas mempertahankan dan menyebarkan Islam yang kita anuti sekarang ini.


Alhamdulillah, setelah sekian lama aku menyepi, hari ini aku diizinkan untuk meneruskan nukilan dan perkongsian ilmu melalui blog ku yang tidak seberapa ini. 


Hari ini aku ingin berkongsi mengenai "KAMI CINTA RASUL"... Hari Khamis yang lalu, SMK Perempuan, Likas telah mengadakan sambutan Maulud Nabi. Seorang penceramah dari SMK Agama KK telah dijemput bagi memberikan ceramah mengenai tajuk diatas. MasyaALLAH! Sungguh berbekas dijiwa apa yang keluar dari mulut beliau. Beliau yang aku maksudkan diberi nama Ustazah Siti Khadijahtul Akmar Shoib..


Jika diizinkan, aku ingin lagi bertemu dengannya, insyaALLAH..


KEWAJIPAN MENCINTAI RASULULLAH 
- Wajib mnecintai Nabi Muhammad melebihi cinta kepada diri sendiri
-Lebih daripada ibu bapa dan anak
-Lebih daripada cinta keada keluarga, harta sesama manusia
Sabda Rasulullah; Tidak sempurna iman seseorang hamba sehingga aku lebih dicintai daripada keluarganya, hartanya dan semua manusia.

(TO BE CNTINUED..MAAF ATAS KEKHILAFAN...)